butoane

  • Home
  • KEDI
  • Adaugati la favorite
  • CHAT
  • SITE-URI UTILE
  • MAP BLOG

vineri, 9 aprilie 2010

Sexul, benefic pentru sănătatea bărbaţilor

Veşti bune pentru reprezentanţii sexului puternic! Cercetătorii din cadrul Boston Medical Group, specializaţi în tratamentul disfuncţiei erectile şi ejaculării precoce, au scos în evidenţă importanţa sexului pentru sănătatea bărbaţilor, informează site-ul Medicalnewstoday.

De la hipertensiune la insomnie, sexul are efecte miraculoase asupra problemelor bărbaţilor. „Se ştie că bărbaţii nu au nevoie de prea multe motive pentru a face sex, dar este importat de ştiut că sexul nu este doar un mod de relaxare, este vital pentru sănătatea fizică şi mentală", a declarat Dr. Barry Buffman, coordonatorul studiului. „Pe lângă efectele benefice pe care le are pe termen scurt, cum ar fi schimbarea dispoziţiei, sexul ajută la prevenirea bolilor cardiace şi chiar reduce riscul de cancer de prostată", a adăugat acesta.

Iată câteva dintre beneficiilor pe care le are activitatea sexuală asupra sănătăţii:

- Previne cancerul de prostată: potrivit mai multor studii, bărbaţii care au o viaţă sexuală regulată au mai puţine şanse să dezvolte cancer de prostată, riscul scăzând cu până la 30%.

- Sexul arde caloriile

- Sexul întăreşte muşchii şi oasele, datorită nivelului de testosteron care creşte

- Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, prevenind infarctul şi bolile de inimă

- O viaţă sexuală sănătoasă are efecte benefice asupra nivelului de stres

- Sexul stimulează eliberarea de endorfine, hormoni ce îmbunătăţesc starea psihică şi diminuează anxietatea

- Sexul are rolul de a calma durerile, precum migrene sau artrite

- În timpul orgasmului, corpul secretă şi oxitocină, hormon ce îmbunătăţeşte calitatea somnului li elimină stările de insomnie sau alte tulburări.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

harta