butoane

  • Home
  • KEDI
  • Adaugati la favorite
  • CHAT
  • SITE-URI UTILE
  • MAP BLOG

miercuri, 28 aprilie 2010

A fost creat un software care detectează şi cenzurează pedofilii pe internet

O firmă israeliană a creat un program de software pentru detectarea pedofililor care navighează pe internet, pentru a-i alerta pe părinţi în momentul în care copiii stau pe chat cu persoane dubioase.
Programul, conceput de compania United Parents Online şi aflat într-o fază avansată de dezvoltare, se bazează pe mai multe tipuri de indicatori, pentru a-i putea identifica astfel pe posibilii pedofili, informează Agerpres.

Unul dintre avantajele noului program constă în faptul că este vorba de o metodă de supraveghere care respectă spaţiul privat al copiilor, deoarece nu presupune ca părinţii să citească corespondenţa celor mici.

Hanan Lavy, directorul general al firmei, a explicat că programul scanează conversaţiile în căutarea cuvintelor-cheie, aşa cum fac deja şi alte programe, însă este capabil totodată să recunoască atitudini şi comportamente asociate internauţilor pedofili.

Presupusul pedofil este identificat în momentul interacţionării cu oricare dintre membrii reţelei şi blocat în toată "comunitatea". Amprenta digitală pe care sistemul o creează în cazul suspectului constă în mai multe elemente de identificare digitale şi expresive, printre care forma a vorbi şi felul în care spune anumite lucruri. De aceea, va fi foarte greu ca presupusul pedofil să poată evita cenzura impusă de sistem.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

harta